Naturisme

I 2005 boede jeg i Aalborg, hvor jeg sommetider tog færgen til Egholm for at gå ture langs vandet. Ofte var der ikke en levende sjæl i miles omkreds og hvis der endelig skulle være nogen der nærmede sig, så kunne de på den flade ø spottes på lang afstand. Der var her jeg første begyndte at nøgenbade. En oplevelse der gav en befriende følelse af frihed, når man kunne mærke solen, vinden og vandet over hele kroppen, uden at der var snærende tøj til at ødelægge oplevelsen.

To år senere i 2007 deltog jeg for første gang i et arrangement for naturister, og det var første gang jeg prøvede at være nøgen i offentligheden.

Det var Danske Naturisters sommerlejr, som de det år afholdte på en stor spejderlejr på Nordfyn. Du kan læse mere om min første oplevelse med den organiserede naturisme her i artiklen På naturistlejr for første gang.

Efter sommerlejren nåede jeg i det tidlige efterår 2007 at være med til nøgensvømning i Aalborg en enkelt gang førend jeg fik arbejde på Mors, og derfor flyttede til Nykøbing Mors, hvor der var langt til nærmeste sted med nøgensvømning om vinteren.

Jeg følte dog ikke at jeg var færdig med nøgensvømning, så jeg tog kontakt til Danske Naturister for at høre, om ikke de syntes, at der også skulle være nøgensvømning et sted i det midt- og vestjyske. Det var de med på og ville gerne hjælpe både økonomisk og med annoncering for at hjælpe det i gang.

Det førte til at der i januar 2008 for første gang blev afholdt nøgensvømning i Durup Svømmehal. 8 personer mødte der op første gang, men de efterfølgende gange kom der heldigvis flere, hvilket førte frem til at lokalafdelingen Danske Naturister Durup blev stiftet i april 2008. Senere har foreningen skiftet navn til Danske Naturister MidtVest. Det lykkedes os også at få et samarbejde med den lokale svømmeklub, der sikrede at nøgensvømningen i Durup kunne fortsætte.

Jeg har herefter siden 2008 det meste af tiden siddet i bestyrelsen for DN MidtVest og i 2020 blev jeg også valgt ind i bestyrelsen for landsforeningen Danske Naturister.

Læs mere om naturisme på min anden hjemmeside: www.naturistguiden.dk